Ridekonkurranser i Norge

Ridekonkurranser i Norge

Felleskjøpet Champion Cup 1,20m

STATUTTER: Kvalifiseringen går i høyden 1,20m med bed. 274.5.3. Klassen er stengt for alle andre enn de som deltar i cupen. Det deles ut 20 poeng til den som vinner uansett hvor mange som har deltatt, 17 poeng til andreplassen, osv. De rytterne som havner på de tretti beste plassene sammenlagt etter kvalifiseringene får delta på Kingsland Oslo Horse Show 2017, 12. – 15. oktober. Dette er en flott cup arrangert av felleskjøpet. Felleskjøpet gjør mange tiltak for å støtte hestesporten i landet. Denne cupen er bare en av dem, og vi er veldig glade for at Felleskjøpet stiller opp og får i stand en så flott cup som denne.

Walber Children Challenge Cup 2017

STATUTTER: Cupen er åpen for barn. En rytter defineres som barn fra det året man fyller 12 år og ut det året man er 14 år. På hvert stevne vil det bli satt opp to klasser i Walber Children Challenge. Klassehøyde vil være 1,15 og 1,20. Bedømming første dag vil være 280 og andre dag 274.5.3. Omfatter 8 kvalifiseringsstevner i sesongen 2017. Poengberegningen gjøres etter World Cup tabellen. Premiene på kvalifiseringsstevner: Vinner av Walber Children Challenge (sammenlagt fra de to dager) får dekken fra sponsor. Arrangør holder vanlig premiering i klassen. Sponsor har anledning til å henge opp seil samt bruke eget hinder. Rytter kan starte med inntil to hester i kvalifiseringene men oppnår bare poeng på sitt beste resultat i klassen. De to sammenlagt beste rytterne etter 8 Walber Children Challenge stevnene, får delta på AEG 2018 i enten junior eller amatør klasser. Viktigst av alt er det å huske på at dette først og fremst skal handle om å ha det gøy.

Individuelt Norgesmesterskap i sprangridning

Norgesmesterskap i sprangridning er åpent for alle ryttere, NorgesMesterskap i sprangridning for ungdom er åpent for unge ryttere og juniorer og Norgesmesterskap i sprangridning junior er åpent kun for juniorer. NM-S-P er for deg som er ponnirytter og avvikles med separat mesterskap for kategori èn og felles mesterskap for kategori to og tre. NM-S-Ch er åpent for barn. For å bli kvalifisert må ekvipasjene før start i mesterskapet, være kvalifisert til start i siste avdeling i henhold til § 258. I tillegg må ekvipasjer som starter NM for junior, ponni, Unge Ryttere eller children ha gjennomført godkjent resultat på minimum L-stevne i samme høyde som finalen før start i mesterskapet. Er du kvalifisert kan du delta på moroa, og se hvor godt du klarer deg i kampen om førsteplassen.

Breeders open

Breeders Open er en unghestserie i dressur og sprang. Det er en landsdekkende serie arrangert av Norsk Varmblod og Norges Rytterforbund. Deltagelse står åpent for alle unghester, uavhengig av hvilken stambok de tilhører.

Breeders Open er åpen for hester mellom 4 og 7 år. 6-års hopper som har født føll den siste tiden kan (hvis det foreligger dokumentasjon) delta i en årsklasse under. Dette blir gjort for å stimulere til bedekning av de unge hoppene. Finalene kjøres for alle kvalifiserte unghester. Kvalifiseringskravene vil du finne i statuettene for de enkelte årsklassene og grenene.