Ting du burde vite før du kjøper en hest

Ting du burde vite før du kjøper en hest

Det å eie en egen hest medfølger stort ansvar. Du som eier blir ansvarlig for et helt liv utenom ditt eget. Derfor er det viktig at du tenker deg nøye om før du kjøper en hest. Her er noen punkter du kan tenke på før du går hen og kjøper en hest.

Kostnad

Den første tingen å vurdere er også den kjedeligste – økonomien din. Forstå fra begynnelsen at en hest ikke er selvbærende, og at du vil gi det meste, om ikke alt, av fôr og omsorg.

Som med ethvert dyr trenger en hest mat, ly, vann, medisinering og utstyr. Med mindre du planlegger å aldri dra på ferie igjen, må du også budsjettere for å betale noen for å ta vare på hesten din i ditt fravær.

Deretter er det de aldri populære veterinærregningene, og med hester ser du regelmessig veterinæren din. Du kan til og med komme til det punktet hvor veterinæren din praktisk talt kommer opp til familiemiddag på søndager, avhengig av tilstanden til hesten din når du anskaffer ham, hesterasen og så videre.

Mat

Hver hest er et individ, selv de av samme rase. Alder, aktivitetsnivå, helsetilstand og eksterne faktorer som vær og rom vil alle endre typen og mengden mat du kjøper for hesten din. Jeg kan ikke understreke følgende nok:

Hesten din vil ikke konsumere nok gress til å kunne fungere optimalt. Dette gjelder selv om du har et felt som er omtrent like stort som Finnmark.

Hesten din vil trenge andre ting i kostholdet, og feltet ditt vil til slutt bli hakket ned av de tennene og trenger tid til å gjenopprette. Korn, høy, protein, salt – alt er nødvendig for å skape et godt balansert kosthold og en lykkelig hest.

Plass

Vennligst ikke kjøp en hest og hold den så inne i hagen din, med mindre du kommer til å ha en enormt stor hage. Den generelle konsensus er at du bør ha rundt 1 hektar plass for hesten din til å bevege deg rundt og få litt trening. Hestene trenger trening og spilletid. Det bør også være rikelig med ly, slik at hesten din vil ha et sted å gå på varme dager eller holde seg ute av vinden på elendige dager.

Utstyr

Du må børste hesten regelmessig. Det betyr børster. Hov-renser er også nødvendige for å renske hover. Hestens hover kan plukke opp mye skitt som leire og steiner, og det er viktig å holde føttene rene. Sten kan ha skarpe kanter, og innsiden av hestens hov er svært følsom. En skarp kant på en stein kan snitte foten, og gir ikke bare smerte, men også smitte. Gjørme bærer også bakterier og noen ganger gjødsel, som igjen inviterer til infeksjon.

Hesten din trenger også vanligvis noen få tepper. De bør være i god stand, være vanntett og passe bra. Gamle og revne tepper kommer ikke til å bli mye brukt. Hesten din har pels, og den blir enda tykkere om vinteren, akkurat som en hunds pels gjør. Det er imidlertid ikke tilstrekkelig å holde elementene helt ute.