Kle deg klar for sommeren

Kle deg klar for sommeren

I sola

Det herlige varme været er flott for hesteeiere, men det betyr at solbrenthet kan påvirke hestens mule og til og med ørene og øynene. Hester blir brent på samme måte som menneskene gjør – jo tynnere huden er, desto lettere er det å brennes. Men selv om du har en helt svart hest, er de utsatt for solens harde stråler. Solbrenthet er like smertefullt for hester som det er for mennesker, og viser seg på samme måte – rød, rå hud, varm og sår i berøring, som hvis den blir ubehandlet, kan den bli flakket, sprukket og kan utvikle blemmer.

Det finnes måter å forhindre dette på omtrent samme måte som mennesker gjør: Hold deg ut av solen. Hvis vi er så heldige å oppleve en varmebølge, må du forsikre deg om at hesten din har tilstrekkelig skygge, masse trær, og muligheter for ly.

Solkrem

Det finnes flere hestespesifikke solkremer tilgjengelig online eller fra din lokale butikk. Noen mennesker foretrekker å bruke en sunblock for mennesker – en barnesolkrem med faktor 50 blokk gir den høyeste beskyttelsen og gjør det enkelt å se når hesten din har gnidd litt av eller hvor du allerede har brukt noe.

Tepper

Noen fluetepper tilbyr UV-beskyttelse som er ideelle for hester som ofte får insektsbitt og solbrenthet. De holder hesten kald i varmt vær samtidig som det gir tilstrekkelig beskyttelse.

Flueslør

Beskytt hestens øyne, panne og mule fra solbrenthet. Flere fluemasker kommer med neseklaff som bidrar til å beskytte den følsomme, myke huden rundt hesterens nesebor og munn.

Solbrenthet?

Hvis hesten din allerede har blitt solbrent, kan du behandle den på samme måte som du kan behandle din egen. Aloe vera, sudocrem eller germoline salver inneholder alle ingredienser som vil bidra til å fukte og helbrede hestens hud. Som med oss selv, er det aldri en god ide for å komme til scenen at hesten din er solbrent – forebygging er alltid bedre enn kur.

Klær etter vær

Ridning er ganske tungt forbundet med tykkere klær takket være tidsfordrivets natur. Du bobler sammen på hestens bakside, går gjennom grovere terrengflater, og du vil forståelig nok kreve beskyttelse mens du reiser. Problemet med dette er at mer holdbare klær har en tendens til å også være varme – for varme til å ri rundt om sommeren! Tenk tynne par ridestropper, klær i lyse farger og alt generelt utstyr som er rettet mot sommeraktiviteter og laget av tynnere, solbeskyttende materialer. Du vil kunne ri mye lettere og mye lenger!

Hold hesten avkjølt

Det er noen ting du kan gjøre for å hindre heteslag hos hesten din. Sammen med vann vil hesten trenge rikelig med elektrolytter for å hjelpe til med hydrering og energi. Pass på at du alltid holder sommervarmen i tankene, om hesten din er ute for en tur eller hvile. Når du har lastet hesten din inn i en tilhenger, må du ikke ta ut teppene. Selv om tilhengerens interiør kan være kjølig, er dette trolig bedre for hesten i møte med sommervarmen. I tillegg kan det også være lurt å modifisere hestens rideutstyr. Du vil ikke laste hesten din med for mange støvler eller sadelputer. Disse stykkene med ridningsutstyr kan også bidra til hestenes overoppheting.